NYT Stevns mener, at det er uhensigtsmæssigt, at der drives to organisationer, der skal løse mere eller mindre samme opgave. Det er alt for dyrt og skaber for mange uklarheder.

Når vi ser, at lønposten for Verdensarv Stevns stiger til knap 2 mio. kr i 2018 uden, at der følger en tilsvarende ny opgaveportefølje med, så bør det økonomiske fokus skærpes.

Det er en stigning i lønmidler på over 300 % , som er udelukkende kommunalt finansieret. Vi taler om en meget lille organisation med 2-3 ansatte, der nu skal have en fuldtidsdirektør. På andre områder, børn, unge og ældre, i kommunen må vi vende og dreje hver en krone, centralisere, effektivisere og spare, hvor vi kan. Derfor er vi anstændigvis nødt til at reagere på Verdenarv Stevns budget for 2018, der indeholder en så markant stigning på løn.

Derfor foreslår NYT Stevns nu en reduktion af de 3 mio. kr., som kommunen årligt finansierer Verdensarv Stevns med.” Verdensarv Stevns er en selvejende institution, som finansieres fuldt ud af Stevns Kommune.

Det er Østsjællands Museum, der har den officielle formidlings- og forskningsforpligtelse overfor UNESCO. NYT Stevns ser det derfor, som oplagt at lægge de to ledelser sammen under ØSM og samle kompetencer og opgaver samme sted.

Nyt Stevns vil rejse dette, som et dagsordenspunkt på et kommende kommunalbestyrelsesmøde.

Læs artikel fra Stevnsbladet – klik her