Svar på dette læserbrev fra bestyrelsesmedlem Venstre Stevns – Klik her 

Er Venstre blot på stemmejagt?

Hans Peter Michaelsen fra Venstre Stevns’ bestyrelse angriber Nyt Stevns for politisk plat i DAGBLADET 11. april.

Nyt Stevns har aldrig stået klar ved gaveboden, men er meget klar over de store udfordringer, som kommunen står over for sammen med erhvervslivet både nu og efter coronakrisen.

Hans Peter Michaelsen mener ikke, at Nyt Stevns har kontakter på Borgen. Der tager han fejl. Det er netop en velkendt styrke ved tværpolitiske lokallister, at vi kan henvende os til alle politikere på Christiansborg uanset partifarve og ikke har nogle modstandere.

Ja, vi er uden for flertallet i Kommunalbestyrelsen, men har da stemt ja til en del af de forslag flertalsgruppen har fremsat. Men hvis man kigger økonomien efter, er vi oprigtigt bekymret for, hvordan det skal gå for kommunen og det er ikke vores politiske projekt kun at kritisere. Vi mener, at Hans Peter Michaelsen bør kigge budget og forbrug efter. Så forstår han måske, hvorfor vi er bekymrede.

Vi kan kun beklage, at Hans Peter Michaelsen ikke mener, at Stevns bør forberede sig økonomisk på den krise, som vi står overfor som følge af corona. Det handler ikke om kommende budgetproces, men om indeværende års budget. Det er korrekt, at det ikke er tilladt kommunerne at støtte det lokale erhvervsliv, hvilket vi også hele tiden har sagt.

Men ingen ved, om regeringen måske lemper denne lovgivning på grund af krisen, og der opstår en mulighed. De lokale butikker, restaurationer og erhvervsliv ligger Nyt Stevns meget på sinde, og vi anviste en oplagt mulighed for at indefryse 5-10 millioner kroner til en lokal coronapulje. Opstår muligheden ikke, er kommunen jo selv en virksomhed med et underskud, der vil vokse under krisen blandt andet på grund af fald i skatteindtægter.

Venstre Stevns er tilsyneladende på stemmejagt, når Hans Peter Michaelsen mener, at det er vanskeligt for Nyt Stevns, om vi er værd at støtte. Til info kan vi meddele, at vi stadig har medlemsfremgang, så vi ved ikke, hvem der er mest plat. Det er jo vælgerne og ikke Hans Peter Michaelsen, der må afgøre, om der er brug for en stærk lokalliste på Stevns, og er han i tvivl om vores politiske projekt, så besøg vores hjemmeside nytstevns.dk og følg os Facebook.

Til sidst vil vi ønske alle på Stevns en godt forår og håbe, at vi kommer igennem krisen allesammen. Pas på hinanden.

Poul Erik Brixtofte
formand
Rene Langelund

næstformand
Nyt Stevns