Stevns skal forberede sig til efter krisen

 

Den økonomiske situation er alvorlig for mange virksomheder, og krisen rammer meget forskelligt, nogle bliver stort set ikke ramt andre bliver ramt middelmådigt, mens nogle bløder forfærdeligt.

Særligt rammes restauranter, butiksejere, frisører, fodterapeuter og mange, mange flere i den kategori, desuden rammes vores kulturinstitutioner som Stevnsfortet og Snurretoppen.

Her hjælper fremrykning af anlægsinvesteringer ikke – eller en hotline til Stevns erhvervsråd.

Det er vores vurdering, at når diverse hjælpepakker efter coronakrisen skal realiseres, vil der gå så meget dokumentation og bureaukrati i det, at det hele vil gå op i administration.

I Nyt Stevns har vi anvist en finansiering på godt fem millioner kroner som kan øges til 10 millioner kroner, som kan indefryses således, at vi kan give en håndsrækning til særligt ramte lokale virksomheder, hvis der bliver behov herfor.

Pengene er overførsler fra overskud på decentrale økonomier i den kommunale administration, det er naturligvis en alvorlig beslutning, men det er krisen også.

Stevns kommune har nu de sidste tre år kørt med røde tal på bundlinjen – cirka 25 millioner kroner, og hele økonomien var baseret på en udligningsreform, som skulle redde hele situationen, dette ser ud til at være en alvorlig fejlslagen økonomisk kurs. Ikke mindst i den aktuelle situation. Derfor bliver vi også nødt til at forholde os til, at Stevns Kommune som virksomhed skal køre videre efter krisen, hvor vi risikerer et noget lavere beskatningsgrundlag.

Det er vigtigt, at vi allerede på nuværende tidspunkt, hvor vi frigiver penge for kommende år, sikrer os, at vi kan fastholde og sikre, at medarbejderne i Stevns kommune fortsat har tryghed på deres arbejdsplads i Stevns Kommune.

Kassebeholdningen er under alvorligt pres, og vi insisterer på at få en beregning på, hvor vi er nu, hvor vi forhåbentligt kender regnskab 2019, og hvordan vi lander med udgangen af 2020, når alle frigivne penge er realiseret

Mogens Haugaard
Jørgen Larsen
Nyt Stevns

og medlemmer af
Kommunalbestyrelsen

Se læserbrev på sn.dk/stevns