For NYT Stevns er det helt uacceptabelt ,at flertallet nu hæver skatten 1 % og samtidigt endnu engang tager af kassebeholdningen. 

For 3. år i træk kaster V og C håndklædet i ringen. V’s og C’s politik er ganske usynlig i det stevnske landskab – og det på trods af, at der åbenlyst ligger et alternativt flertal lige for næsen af dem.

At lokalpartierne V og C er med til at skrue de kommunale budgetter op, er stik imod deres landspartiers holdninger.

Set i lyset af de historiskeøkonomiske udfordringer med Corona, er der med Nyt Stevns briller ikke plads til at fordyre den offentlige sektor.

På budgetmødet d. 3. september 2020 informerede borgmesteren om en skattestigning på 1 % og det var ikke til diskussion.

Det betyder, at stevnsboerne skal betale en straf-afgift til staten på minimum 60 mio. kr. over de næste fire år.

I 2021 budgettet får Stevns kun lov at beholde 10 mio. kr. selv. Det mener vi som lokalliste ikke, vi kan byde de stevnske skatteborgere, som oveni også har betalt dyrt af kassebeholdningen.

Sidste år fik Stevns muligheden for at forhøje skatten uden straf, men det benyttede flertallet sig ikke af.

I år farer de så til skatteforhøjelse, selvom det medfører dyre straf-penge. Det vidner om mangel på overblik og langsigtet styring.

De nationale beregninger har vist, at Stevns hverken er berettiget til flere udligningspenge eller penge fra puljen til særligt vanskeligtstillede kommuner.

Fugle på taget

Det var fugle på taget som borgmesteren fejlagtigt baserede hele den økonomiske kurs på, men de fuglene er nu fløjet, og derfor står den næste kommunalbestyrelse overfor en overordentlig svær opgave med atskulle rette kommunens økonomi op, efter denne katastrofale periode.

Vi mener, at der nu ligger et alvorlig problem ift borgmesterens og flertallets økonomiske dømmekraft.

Den økonomiske situation, som Stevns er i, er en konsekvens af manglende økonomistyring, hvor man bare i 3 år har ignoreret overskridelser på budgetopfølgningerne og undladt at skære bugetterne til.

 Den årlige oversigt over besparelsesforslag foreligger endnu ikke, på trods af, at mange kommuner allerede har indgået budgetforlig.

 Igangværende budget proces er under al kritik.