NYT Stevns svar til Mikkel Lundemann:

Replik til udvalgsformand Mikkel Lundemann Rasmussens (K) svarindlæg til Nyt Stevns vedrørende langtidsledighed i Stevns Kommune (DAGBLADET torsdag).

Det her handler ikke om at diskutere statistikker, Mikkel Lundemann. Uanset om du kan lide tallene eller ej, kan vi ikke lukke øjnene, når Stevns boner ud med regionens største stigning på 60 procent i langtidsledighed. Det er et voldsomt tal. Især når ledigheden er generelt faldende over hele landet, og Stevns også fik en bundplacering i en anden statistik for få måneder siden. Vi mener, at det bør skærpe enhver politikers fokus.

 

Du trækker nogle andre tal ind og siger, at Stevns Kommune har haft det største fald i antal offentligt forsørgede i Region Sjælland. Tallene kan hentes på jobindsats.dk, som du siger. Stevns har ikke haft det største fald, men deler en fjerdeplads med Kalundborg. Odsherred har det største fald på 1,1 procent. Lolland og Vordingborg på 1 procent. Stevns ligger på 0,9 procent, svarende til et fald fra 4.596 personer i 2017 til 4.475 i 2018.

 

Det kan vi da glæde os over, men det ændrer ikke ved stigningen på de 60 procent i langtidsledighed fra Dansk Arbejdsgiverforening, som har hentet deres tal samme sted. Det fremgår af rapporten, der kan ses på: : http://rar.da.dk/Noegletal/NoegletalsRapport?filId=1340. Så de tal du roser, og de tal du kritiserer, kommer jo fra samme kilde.

 

At du som konservativ kalder Nyt Stevns et protestparti og dommedagsprofeter, må stå helt for din egen regning. Det har intet med politik at gøre. Vi troede, at det var slut med den slags nedladende udtalelser om andre, jævnfør kodeks for Kommunalbestyrelsen. I Nyt Stevns tager vi både arbejdsmarkedsudfordringer og kommunens økonomi alvorligt, uanset hvad vi så måtte blive kaldt.

Læs artikel på sn.dk – Klik her