Et høvdingedynasti på Stevns – Foredrag om Himlingøje gravene

Kom og bliv klogere på oldtidens Stevns. Lokallisten NYT Stevns har inviteret arkæolog Thomas Roland fra Kulturarvsstyrelsen til at fortælle den spændende historie, som Himlingøje gravene gemmer på. Der er tale om en af de rigeste gravpladser, der er fundet fra Danmarks oldtid fra perioden omkring år 200 efter Kristi fødsel.

Gravpladsen gemmer på en historie om et af de første magtcentre i Danmark, hvor et enkelt høvdingedynasti gennem flere generationer, indtog en stærk dominerende stilling i hele Østdanmark. Fyrsterne fra Stevns havde vidtgående kontakter til andre europæiske magthavere og anskaffede sig bl.a. værdifulde prestigegenstande af glas, bronze og guld fra Romerriget. I Himlingøje blev mænd og kvinder af høj byrd gravlagt. Der var en tydelig forskel på gravene og deres indhold, idet nogle var helt uden gravgaver, mens andre var fyldt op med rigdomme. Formentlig drejer det sig om en høvdingeslægtens hvileplads, men også om begravelser af tyende og trælle, som arbejdede for høvdingen.

Det unikke foredrag finder sted:

d. 3. oktober kl. 19.00 i

Himlingøje forsamlingshus
Himlingøje Bygade 16
4652 Hårlev.

Billetter koster 75 kr. pr. person incl. kaffe og kage.

Du kan købe billetter hos:

HF butikken, Industrivej 21, 4652 Hårlev

eller du kan tilmelde dig her – Klik her

Alle er velkomne.

Bemærk. Der er et begrænset antal billetter – først til mølle.

 

Tilmelding til Himlingøje

10 + 4 =

Disse oplysninger bliver alene brugt til registrering af tilmeldinger til arrangementet i Himlingøje forsamlingshus d. 3. oktober 2018. Herefter slettes data.