Forvirring om beslutningen på Ådals Mark.

 

Blandt kommunalbestyrelsens medlemmer er der dagen derpå forvirring om, hvad beslutning der egentlig er taget omkring Ådals mark projektet.

 

Dette skyldes en fejlagtig håndtering af sagen på selve mødet. Forvaltningen havde forud for mødet tilføjet sagen »supplerende oplysninger« som betød, at Varly Jensen DF skulle have ordet først, og ikke Jørgen Larsen Nyt Stevns som havde begæret sagen fra Plan-, Miljø- og Teknikudvalget (PMT) i Kommunalbestyrelsen – altså havde benyttet sig af standsningsretten, som er den mindretalsbeskyttelse man lovmæssigt kan benytte sig af.

 

Standsnings retten betyder, at Kommunalbestyrelsen så skal stemme om beslutningen i PMT-udvalget, altså den afgørende kompetence fra fagudvalget skal så afgøres af Kommunalbestyrelsen.

 

Til stor overraskelse på borgmesterens foranledning bliver vi så bedt om at stemme om de vejledende anbefalinger fra Social- og Indenrigsministeriet om afholdelse af vejledende folkeafstemninger, hvilket intet havde med sagen at gøre.

 

Vi har nu i et par dage ventet på en henvendelse per mail til kommunaldirektøren og borgmesteren for at få dokumentation for, at indenrigsministeriet anbefalinger havde med standsningsretten at gøre, men har stadig intet hørt.

 

Jørgen Larsen og
Mogens Haugaard

Medlemmer af
Kommunalbestyrelsen

 

Læserbrevet kan ses på sn.dk/stevns – klik her