Partiprogram: Turisme

Stevns skal være en unik oplevelse for besøgende

Vi skal bygge videre på historien om Stevns

Stevns skal have et tilbud for alle besøgende, uanset om de kommer for nogle timer eller er her i flere dage. Landskaber, huse og traditioner er alle en del af Stevns kulturhistorie. Den skal vi både værne om og sørge for at forny. I NYT Stevns vil vi bl.a. arbejde for:

  • Stevns bliver markedsført nationalt og internationalt som turistdestination gennem kommunepartnerskaber som Sydkyst Danmark. Det skal understøttes af lokale turismeaktører, overnatningssteder, attraktioner, forretninger, restauranter og lokale fødevareproducenter.
  • Stevns bliver mere synlig i landsskabet. Med inspiration fra lokale kunstnere vil der ved alle indfaldsveje blive opsat markeringer, som fortæller om et spændende kulturhistorisk sted med en lang historie og en smuk natur.
  • Klinten og det nye besøgscenter i Boesdal bliver en attraktion i verdensklasse. Interessen skal bruges til at markedsføre hele Stevns som turistattraktion også for dem, der ønsker en oplevelse tættere på naturen eller på den stevnske kulturhistorie.
  • Stevns vil få flere shelters og overnatningssteder til turister på cykel-, kano eller vandretur.